Tone Sandvoll Rasmussen selger mange turistvegkringler i sommer. Foto: Henriette Erken Busterud

Turistvegkringler selges som varmt hvetebrød

Publisert:
4. august 2016
Av
Henriette Erken Busterud

Både på Andøya i nord og på Jørpeland i sør faller turistvegkringler i smak.

Da Nasjonal turistveg Andøya skulle åpnes for fire år siden, ville Jul Nilsens bakeri & konditori på Andøya selge noe som gjenspeilte turistvegen. Da kom ideen om turistvegkringla.

Tone Sandvoll Rasmussen, som har stått bak disken i mange år, forteller at salget går bra. Det svelges unna noen tusen kringler i løpet sommeren.

-Kringlene går unna i sommersesongen fra sist i mai til august når det er mange turister. Dette er et produkt som faller i smak, sier Rasmussen.

Med tyttebær langs Nasjonal turistveg Ryfylke

-Vi laget turistkringlene første gang da det var åpning av vår turistveg. Kringla er inspirert av den lokale sangen » tyttebærtur te Jørpeland», så vi bruker altså tyttebær og et mandelfyll.

Turistvegkringler med tyttebær og mandelfyll fra Jørpeland - Nasjonal turistveg Ryfylke
Turistvegkringler med tyttebær og mandelfyll fra Jørpeland – Nasjonal turistveg Ryfylke


Vi har den alltid når vi har stand på forskjellige lokale festivaler som Gladmat, Frukt og laks og Strandadager. Etter at veien ble nasjonal turistveg har vi merket økning av turister, både norske og utenlandske, forteller Gunvor Fiskå i Ryfylke bakeri og konditori.

Gunvor Fiskå, Ryfylke bakeri og konditori
Gunvor Fiskå, Ryfylke bakeri og konditori

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*