Mange av de spurte vet ikke at det er lov å sykle i kollektivfelte. Men der er altså lov. Dette bildet er viser "vanlig" vei og kollektivfelt på rv 509 ved Tjensvollkrysset i Stavanger. (Foto: Knut Opeide)

Er det lov å sykle i kollektivfelt?

Publisert:
19. april 2017
Av
Mark Berger

Et flertall av de spurte er usikre på om det er lov eller ikke.

I en undersøkelse Statens vegvesen gjennomførte i fjor svarte nemlig over 50 prosent av de spurte enten at de mener det ikke er lov å sykle i kollektivfelt, eller at de er usikre på om det er lov. Riktig svar er at du har lov å sykle i kollektivfelt.

Det kan være greit å vite i områder hvor det er smått med plass. Men: Skal du sykle i kollektivfeltet, pass for all del på å holde deg unna blindsonen til busser. Hold deg bak bussen. Og det kan være smart å være tålmodig.

Husk å melde deg på nyhetsbrevet fra Vegnett.

Denne filmen illustrerer veldig godt hvor viktig det er å være obs på blindsonen. Her får en syklist seg en skikkelig aha-opplevelse når han går fra sykkelsetet og inn bak rattet på en lastebil. Da ser han hva han ikke ser.

Her kan du lese mer om trafikkregler som er nyttig å kjenne til når du er ute på sykkel.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*