Raste- og utsiktsplassen Kleivodden i midnattsol, Nasjonal turistveg Andøya. Arkitekt: Inge Dahlman, Landskapsfabrikken. ©Foto: Roger Ellingsen / Statens vegvesen

Hederspris til Kleivodden langs Nasjonal turistveg Andøya

Publisert:
3. april 2017
Av
Henriette Erken Busterud

Landskapsarkitekturprisen 2017 tildeles Landskapsfabrikken for deres arbeid med Kleivodden utsiktspunkt på Andøya.

«Vinnerprosjektet har vist en ærbødighet for et storslått og mektig fjell- og fjordlandskap.  Prosjektet har et lavmælt, men sofistikert uttrykk. Byggesteinene og mosaikkdetaljene i de store formene er «meislet ut». Ruhet og råhet er omskapt til et polert smykke. Samspillet og kontrastene mellom natur og kunst er tilpasset på en elegant, skråsikker, men samtidig ydmyk og enkel måte. Landskapsarkitekten har skapt «et sted i stedet. Å finne fram til det særpregede ved et landskap eller et sted, slik dette prosjektet viser oss, er en inspirasjon for alle prosjekter. Vinnerprosjektet har skapt et helt unikt møtested for mennesker på sin ferd gjennom landet.»

Det var blant juryens fine ord da Landskapsfabrikken nylig fikk Landskapsarkitekturprisen for arbeidet med Kleivodden langs Nasjonal turistveg Andøya.

Kleivodden ligger på yttersiden av Andøya, litt sør for Andenes, og var tidligere et utskytningssted for raketter. Nå er det et populært stoppested med utsikt til storhavet, sandstrendene, tindene og kulturlandskapet rundt tettstedet Bleik.

Prisen deles ut av Norske landskapsarkitekters forening.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*