900.000 salgsmeldinger lett levert på nett

Publisert:
5. mai 2017
Av
Henriette Erken Busterud

Nå leveres halvparten av salgsmeldinger på nett - raskt og enkelt for både private og bedrifter.

I løpet av et år leveres rundt en million salgsmeldinger. I stedet for å bruke tid på å dra til en trafikkstasjon kan private, bedrifter og organisasjoner levere salgsmelding på vegvesen.no. Der får alle full oversikt over egne kjøretøy.

Siden tilbud om salgsmelding kom i april 2015, er 900.000 salgsmeldinger levert på nett (230.000 private og 650.000 gjennom forhandlere). I april ble halvparten, eller 42.000 salgsmeldinger, levert på nett (inkludert salgsmelding gjennom forhandlere)

Enkelt, raskt og trygt

-I tillegg til at du slipper å dra på en trafikkstasjon, skjer alle transaksjoner umiddelbart. Vi er opptatt av at det skal være enkelt og trygt å selge biler og andre kjøretøy, og oppfordrer alle til å bruke salgsmelding på nett, sier seksjonssjef Heidi Øwre i Statens vegvesen.

Heidi Øwre, seksjonssjef i Statens vegvesen
Heidi Øwre, seksjonssjef i Statens vegvesen

Synes salgsmelding på nett fungerer prikkfritt

Også tap av vognkort tar av på nett

En kan også melde fra hvis en har mistet vognkortet på vegvesen.no.
I 2016 var det 40.000 av 110.000 som meldte tap av vognkort på nett. Prosentandelen stiger stadig der også, og i april meldte halvparten fra om dette på nett.

Har gjort som brukerne ønsker

-Det er gledelig at vi nå mottar halvparten av alle salgsmeldinger og tapsmeldinger for vognkort på nett. Undersøkelser vi har gjort viser at dette er digitale tjenester som brukerne våre ønsker: De vil ordne opp selv – når og hvor de vil, uten å måtte oppsøke en trafikkstasjon, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

-Vi mottar over en million salgsmeldinger i året. Denne tjenesten gjør det ikke bare enklere for brukerne: Dette er også et viktig tiltak med tanke på effektivisering av oppgavene våre, sier Gustavsen.

Frigir ressurser til utekontroll

-Disse tjenestene på nett gjør at Vegvesenet kan bruke ressursene til andre prioriterte oppgaver – som utekontroll, som er ett av våre satsingsområder, sier Øwre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*