Statssekretær i Samferdselsdepartementet Tom Cato Karlsen (FrP) overrekker sjekken på én million kroner til Kvinesdal kommune. (Foto: Samir Kolukcija)

Kvinesdal er «Årets trafikksikkerhetskommune»

Publisert:
30. august 2017
Av
Samir Kolukcija

Prisen på én million kroner ble tirsdag tildelt Kvinesdal kommune i Vest Agder.

Det var statssekretær Tom Cato Karlsen som hadde gleden av å overreke sjekken til ordfører Per Sverre Kvinlaug.

300-400 barn og voksne hadde møtt  opp på en regnfull, men absolutt ikke grå dag. Gleden blant barna var stor da de var med på plantingen av et fredstre med røtter fra Hiroshima som en symbolsk beskjed om at håp om fjerning av atomvåpen og endelig fred overvinner alt. Deretter var det trafikksikkerhetsprisen som var i fokus, forstyrret kun av bolle- og kakespising.

Sentrale aktører i trafikksikkerhetsarbeidet i Vest-Agder: f.v. Terje Damman, fylkesordfører, Torstein Salvesen, Nullvisjonen Agder, Per Sverre Kvinlaug, ordfører Kvinesdal, Øystein Krogstad, UP-leder Agder, Vidar Ose, samferdselssjef Vest-Agder fylkeskommune og Dagfinn Fløystad, leder for vegavdelingen Vest-Agder. (Foto: Samir Kolukcija)
Sentrale aktører i trafikksikkerhetsarbeidet i Vest-Agder: f.v. Terje Damman, fylkesordfører, Torstein Salvesen, Nullvisjonen Agder, Per Sverre Kvinlaug, ordfører Kvinesdal, Øystein Krogstad, UP-leder Agder, Vidar Ose, samferdselssjef Vest-Agder fylkeskommune og Dagfinn Fløystad, leder for vegavdelingen Vest-Agder. (Foto: Samir Kolukcija)

– Fantastisk og inspirerende

Ordfører Per Sverre Kvinlaug var forståelig nok meget fornøyd med at arbeidet kommunen har lagt i trafikksikkerhetsarbeid har hatt effekt og blitt lagt merke til.

– Det er fantastisk og utrolig inspirerende. Samtidig er det slik at nå må vi bare ta det videre, ha fortsatt fokus på dette arbeidet. Derfor er denne dagen så viktig og at innbyggerne, barn og ungdom er med, for i fellesskap så har jeg tro på at vi fortsatt kan ha fokus på trafikksikkerhet, sa en opprømt Kvinlaug.

Prisen deles ut for 6. året på rad. Statens vegvesen administrerte søknadsprosessen, og Vest-Agder fylkeskommune nominerte Kvinesdal kommune til prisen.

Inspirasjon for Statens vegvesen

Dagfinn Fløystad, leder for vegavdelingen Vest-Agder, var en av de som benyttet anledningen til å gratulerere Kvinesdal med den betydningsfulle prisen.

– Prisen som dere har vunnet, ordfører, er til inspirasjon for alle oss som jobber med trafikksikkerhet, og Statens vegvesen som etat med sektoransvar for nettopp dette viktige arbeidet. Og så vet vi at arbeid med å forebygge trafikkulykker er et arbeid som aldri tar slutt, hver generasjon og hver aldersgruppe må følges opp, og det har dere i Kvinesdal vist at det tar dere på største alvor, avsluttet Fløystad med før han overrakte blomster og gratulerte på vegne av etaten.

Departementets begrunnelse for tildelingen

Kvinesdal kommune har over mange år drevet et systematisk og godt forankret trafikksikkerhetsarbeid, skriver Samferdselsdepartementet i sin pressemelding. Kommunen legger i sitt planverk vekt på at trafikksikkerhet skal gjennomsyre det daglige arbeidet. Det er blant annet etablert rapporteringssystemer, sjekklister og en egen kommunedelplan om trafikksikkerhet som er forankret politisk og som følges opp kontinuerlig. Dette viser at trafikksikkerhet prioriteres høyt i kommunen. Kommunen arbeider nå med å få egne trafikksikkerhetsplaner inn i alle grunnskoler og barnehager.

Videre er Kvinesdal en viktig bidragsyter og foregangskommune i Nullvisjonen i Lister, et samarbeidsprosjekt om trafikksikkerhet i Listerregionen som kommunen blant annet støtter opp om med eget dedikert personale.

Utfordringer

Kvinesdal har støtt på utfordringer i trafikksikkerhetsarbeidet de siste årene. Kommunen har imidlertid tatt grep, og det jobbes målrettet og systematisk med holdningsskapende arbeid, spesielt rettet mot ungdom. Juryen ønsker derfor å løfte frem og premiere det gode arbeidet som pågår nå, og den tidligere innsatsen som har blitt lagt ned av Kvinesdal kommune.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*