Veltepetter var populær på Vegvesenets stand.

Trafikksikker stand på Melafestivalen

Publisert:
22. august 2017
Av
Henriette Erken Busterud

På Melafestivalen i Oslo fikk folk fra ulike kulturer blant annet prøve hvor viktig det er å bruke bilbelte.

Mela betyr «å møtes», og på Melafestivalen i helga kunne en oppleve kultur fra hele verden – alt fra musikk til mat. I år var det Mela for 17. gang på Rådhusplassen i Oslo – og Statens vegvesen var på plass.

Engasjert publikum

Hicham El Houssaini fra Vegdirektoratet forteller at mange var innom standen som Region øst og Vegdirektoratet samarbeidet om.

-Det var mange som ville prøve veltepetter og bråstoppen. Noen deltok på quiz og så på brosjyrene om sykkelregler, sikring av barn i bil og TS-info på ulike språk. Folk var engasjerte og vi fikk flere gode tilbakemeldinger på at vi var der og takk for jobben vi gjør med trafikksikkerheten. Noen fortalte også at de hadde opplevd trafikkulykke og blitt reddet av bilbelte: De var glade for at vi viste hvor viktig belte er med bråstoppen og veltepetter.

Mange ville prøve veltepetter - bilen som snurrer rundt så en får kjenne hvor viktig bilbelte er.
Mange ville prøve veltepetter – bilen som snurrer rundt så en får kjenne hvor viktig bilbelte er.
Innvandrere har høyere risiko i trafikken

-Innvandrere kommer fra en annen trafikkultur og har en annen forståelse for å kjøre bil og samspill i trafikken enn oss. De er også mindre flinke til å sikre barn i bil og bruke bilbelte. Dette er derfor ei viktig gruppe å påvirke for Vegvesenet. Vi har flere tiltak på gang i Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet 2018-2021 som skal på høring i høst. Det opplyser avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*