Offentlige forvaltning legger datasettene sin åpne på #Hack4no. Det byr på utallige muligheter til å utvikle nye, innbringende tjenester.

Statens vegvesen inviterer til koding og lek med statens data

Publisert:
4. september 2017
Av
Giselle Jensen

Lek, eksperimenter eller skaff deg en ny, innbringende karriere – det meste er mulig når offentlige data fra flere offentlige etater ligger åpne.

no500 utviklere, gründere, designere, studenter, kodeinteresserte og generelt kreative mennesker er ventet til årets hackathon #hack4no. Navnet er satt sammen av hacking og maraton – da vet du hva du går til! Arrangementet avvikles 27. og 28. oktober på Hønefoss.

Utvikler nye forretningskonsept

De voksne deltakerne er med for å finne måter å bruke offentlige data til å utvikle egne forretningsideer, eksperimentere, programmere og lage nye apper og digitale tjenester.

Etter to dager med ideutvikling presenteres løsningene og vinnerne kåres. Intensjonen med arrangementet er å bringe fram nye ideer og måter å bruke åpne offentlige datasett som gir verdiskaping.

Åpne data ble til ølkart

Mulighetene er mange, det beviste 2015-vinneren av kategorien «Beste med geografisk info». Ved hjelp av Vegvesenets ruteberegningsdata utviklet han appen «Ølkart». Ikke mange forbinder Vegvesenets aktivitet med å lede folket til bardisken, men Hackaton er stedet for overraskelser. Det er nesten ingen grense for hva datasettene kan brukes til.

Bli med da vel

Alle kan melde seg på. Har du en idé og vil danne et lag, eller har du lyst til å være med på å utvikle andres ideer, bli coachet og bli med på en innovasjonsreise over to dager? Meld deg på!  Påmeldingen åpner denne uken.

Har du barn som er interessert i å lære om koding og teknologi er det fritt fram å melde på dem også.

Juniorhack

De yngre deltakerne kommer til å lære hvordan de lager apper og kart og programmere roboter, spill og musikk. Programmet for de yngste er utarbeidet i samarbeid med lær kidsa koding, som organiserer kodeklubber over hele landet.

Juniorene får gratis Micro:bit. Det blir også dronebyggekurs og masse spennende digitale duppeditter og roboter.

Deltakelsen er gratis, det inkluderer både mat og overnatting – i alle fall for dem som synes det er greit å overnatte i klasserommet.

Disse etatene er med

I tillegg til Statens vegvesen er også 13 andre etater med, nemlig: Artsdatabanken, Brønnøysundregistrene, Kulturrådet, Meteorologisk institutt, Riksantikvaren, Riksarkivet, Statistisk sentralbyrå, Norsk Romsenter, Oljedirektoratet, Difi, NVE, NAV og Kartverket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*