Filipinernes første møte med snø - her fra Bergsbotn utsiktspunkt langs Nasjonalt turistveg Senja. Edmundo Lim, Elena Lim, Jennifer Lim, Melody Lim og Joanne Mae Lim ser snø for første gang. Her på utsiktspunkt langs Nasjonal turistveg Senja. Foto: Dag Strømholt.

Full rulle langs turistvegen på Senja

Publisert:
8. januar 2018
Av
Henriette Erken Busterud

Reiselivsnæringa på Senja har det travelt både sommer og vinter. Der ruller det inn med turister på jakt etter nordlys, fjord og fjell som nytes fra Vegvesenets utsiktspunkt.

Det har vært en kraftig økning i antall turister langs turistvegen både sommer og vinter. Sommerstid er det ofte kø mellom utsiktpunktene der det stopper turister året rundt. Fra september/oktober og ut nordlyssesongen er det også mange fotografer fra inn- og utland som tar turen.

På Senja for fjerde år på rad

-Vi har sett nordlys på Island, i Canada og Tromsø før vi kom til Senja, men vi har forelsket oss i Senja. Her trenger vi ikke dra så langt for å unngå forstyrrende lys. Utsiktspunktet er imponerende og bidrar til å øke vår naturopplevelse på denne nydelige øya.

Raja and Sangeetha Natarajan fra India, men som nå bor i London er så begeistret over Senja at de er med Basecamp Senja på tur for fjerde gang i romjula.

-Tungeneset er det utsiktspunktet vi har besøkt mest – det er veldig vakkert med nordlys over. Vi har hovedsakelig vært der om natta, siden det er lettest å fotografere nordlys da. Det er sikkert et flott sted om sommeren også.

Raja og Sangeetha Nataranjan dro på nordlystur til Senja for fjerde gang i romjula. Her med turarrangør Trude Mørkved og Dag Strømholt i Basecamp Senja

Fikk gåsehud

Familien Lim fra Filipinene sto også på gjestelista til Basecamp Senja i jula. For dem var det å se fjorden en av turens høydepunkt.

-Det var så vakkert at det tok pusten fra oss. Det et var storslagent med snødekte fjell og fjorden – som vi også fikk oppleve med båt. En dag kjørte vi turistvegen, og utsiktspunktet Bergsbotn, utsynet over Djevelens Tanngard og utsiktspunktet i Ersfjord fanger alle inn fjordens magi, sier de.

-Vi hadde lest at Senja også var ett av de beste stedene å se nordlyset. Vi fikk gåsehud da vi så det! Vi ropte og klappet og var nesten hysteriske. Deretter satt vi bare der og så, fullstendig trollbundet. Det var som å se en symfoni av lys – noen ganger sterkt og levende, noen ganger svakt. Fascinerende at det kunne danse rundt på himmelen og dukke opp i ett minutt eller vare en time. Det at det var helt uforutsigelig gjorde det mer gripende. Vi vil aldri glemme dette magiske øyeblikket!

Nordlys foreviget fra Vegvesenets utsiktspunkt langs Nasjonal turistveg Senja – et fast stoppested for den lokale turarrangøren Basecamp Senja. Foto: Trude Mørkved

Bruker turistvegen på alle ekspedisjoner

-Vi bruker Nasjonal turistveg Senja på alle ekspedisjonene sommer og vinter – det et er fast innslag i programmet, forteller Trude Mørkved som driver Basecamp Senja.

Hun sier utkikkspunktene bidrar til å gi gjestene en større naturopplevelse, med magiske rammer og fantastisk arkitektur. De fungerer også godt som tilrettelegging, og naturlige stoppesteder der du kommer tett på de aller mest dramatiske scenene på Senja.

-Nasjonal turistveg Senja bidrar til å gi hele Senja et spennende og moderne uttrykk. Det som er gjort langs turistvegen skaper både anseelse og stolthet for oss som bor her, sier Mørkved.

Skaper arbeidsplasser

Langs turistvegen er det tolv unike reiselivsbedrifter, flere matbutikker, restauranter, matstudio og opplevelsesbedrifter. I tillegg er det stor sjømatproduksjon på Senja, som igjen skaper arbeidsplasser og levende lokalsamfunn. De fleste reiselivsbedriftene opplever vekst både sommer og vinter.

-I kjølvannet av det som er gjort langs turistvegen, har Berg kommune satt opp flere spennende vindskjul designet av det anerkjente arkitektkontoret Biotope, sier Mørkved.

Trude Mørkved i Basecamp Senja. Foto: privat

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*