Vegdirektør Terje Moe Gustavsen oppfordrer trafikantene til å kjøre forsiktig på vei til og fra påskeferien. (Foto: Knut Opeide).

Antall trafikkulykker i påsken er kraftig redusert de siste årene

Publisert:
23. mars 2018
Av
Anne Marie Storli

I fjor viser foreløpige tall fra påsken én dødsulykke og 66 ulykker med personskader. De siste tre årene har det i snitt vært 71 ulykker.

For ti år siden, i 2008, var tallet tre ganger så høyt, 212 ulykker.

– Ulykkestallene viser en positiv utvikling generelt. Antall trafikkulykker er kraftig redusert de siste årene, og vi håper årets påske vil bidra til den positive trenden. Én ulykke er én for mye, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

– Du sparer lite tid på å ta vågale valg i trafikken, men utsetter både deg og andre for fare. Ved å ta hensyn og kjøre forsiktig, kan alle komme trygt fram, oppfordrer vegdirektøren.

Dobling av trafikken på mange strekninger

På mange strekninger ser vi både en dobling og tredobling av trafikken i palmehelgen og i forbindelse med hjemfarten. Tettest er trafikken hjem etter påskeferie.

Inn og ut av de store byene, i turistområdene og på strekninger mot Sverige er det en økning på mange tusen biler om dagen.

Du sparer lite tid på å ta vågale valg i trafikken, men utsetter både deg selv og andre for fare.

Vegvesenet teller biler på en rekke punkter i Norge. Eksempelvis på strekningen Voss-Bergen var det i forbindelse med hjemfarten i 2017 nær 7500 biler om dagen. Gjennomsnittet på strekningen ligger på 2800 kjøretøy.

På Hovinmoen, på strekningen mellom Minnesund og Oslo, var det i fjor 21.000 biler på påskehjemfart mot en normal trafikk på noe under 11.000 biler.

Vær litt kylling i påsken!

Påsken nærmer seg, og mange skal på farten. Tør å være litt kylling på vei til hytta! Kjør forsiktig og følg våre råd – vi vil at alle skal komme trygt fram til påske.

Posted by Bilen din – Statens vegvesen on Wednesday, March 21, 2018

Planlegg turen ved hjelp av «Vegvesen Trafikk»

Statens vegvesens fem vegtrafikksentraler, 537 webkamera og 360 værstasjoner gir fortløpende informasjon om trafikk, vær- og føreforhold slik at alle skal komme seg trygt fram i påsketrafikken.

Tjenesten «Vegvesen trafikk» (vegvesen.no/trafikk) tilbyr interaktivt kart med trafikkinformasjon.  Her kan du forberede reisen ved å benytte ruteplanleggeren, og du får oppdatert informasjon om temperatur, nedbør, vind. Tjenesten inneholder og ferske bilder av hvordan forholdene er på aktuelle strekninger, og du får informasjon om hvor du må passere bomstasjoner eller benytte ferjer.

Les mer om påsketrafikken på Vegvesenet nettsider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*