Grenseløst samarbeid på den nasjonale kontrollen i Trøndelag. Kolleger fra Norge, Sverige og Danmark gikk sammen om å kontrollere 908 tungbiler. (Foto: Ellinor Hansen).

212 kjøreforbud etter storkontroll av tungbiler i Midt-Norge

Publisert:
28. september 2018
Av
Ellinor Hansen

Mer enn 80 tungbilkontrollører fra de hele landet jobbet på skift og kontrollerte et stort antall tungbiler.

Kontrollene foregikk på kontrollstasjonene på Verdal og Sandmoen i Trøndelag, og på Bergsøya og Romsdalen i Møre og Romsdal. Tungbilkontrollører fra hele landet jobbet på skift i løpet av uka. I tillegg deltok også fire kollegaer fra kontrollmyndighetene i Sverige og åtte fra Danmark. Dette er en årlig nasjonal kontroll som går på rundgang. I fjor var den i Nord-Norge, og i år var det Midt-Norge sin tur.

Vi er veldig fornøyde med at vi har lyktes med målsettingen om å velge ut de riktige kjøretøyene for kontroll.

 • 908 tungtransportkontroller ble gjennomført, og det resulterte i 212 kjøreforbud. 71 fikk gebyrer og 14 ble anmeldt

– Vi er veldig fornøyde med at vi har lyktes med målsettingen om å velge ut de riktige kjøretøyene for kontroll. Det ser vi på andelen med reaksjoner som ligger høyere enn til vanlig. Antall bremseprøver ligger også høyt, dette forteller at kontrollørene har jobbet godt sammen, selv om de kommer fra ulike deler av landet og fra Sverige og Danmark, sier seksjonsleder Runar Inge Larsen i Statens vegvesen.

Det er viktig og nyttig med slike store samarbeidskontroller i fremtiden også.

 • Av 274 førere som ble sjekket for brudd på kjøre- og hviletidsreglene, ble 17 førere anmeldt
 • 148 bremsekontroller ble gjennomført. Åtte av dem resulterte i kjøreforbud og en anmeldelse
 • Åtte fikk kjøreforbud på grunn av ulovlig kabotasje, og tre ble anmeldt

– For alle som jobber som kontrollører i Statens vegvesen er det en stor fordel å kunne møtes og jobbe sammen. Sjåførene skal bli likt behandlet uansett hvor i landet de blir stoppet i kontroll, og da må vi sørge for at våre rutiner er like over hele landet. Vi tar med oss erfaringene fra denne kontrollen i det videre arbeidet og ser at det er viktig og nyttig med slike store samarbeidskontroller i fremtiden også, sier Larsen.

Kommentarer (3)

 1. Gert Heiberg sier:

  Det hadde vært interessant å få vite nasjonalitetene – både på totalen og andel feil på utenlanske i forhold til norske……

 2. Tore-jan Gjerpe sier:

  Betryggende innsats. La oss beholde SVV som viktigste nasjonal fagetat på veg !

 3. Anne Marie Storli sier:

  Svar til Gert Heiberg: Noen oversikt over fordeling mellom utenlandske og norske, har vi ikke i vårt ordinære statistikkmateriale for denne type kontroller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*