Avdelingsingeniør Malin Mathisen i Statens vegvesen lider ikke av høydeskrekk. (Bilde fra videoen).

Bruvedlikehold: Bli med Malin på en tur opp i høyden

Publisert:
11. september 2018
Av
Anne Marie Storli

I Norge er det tusenvis av bruer, og bare i Nord-Norge er det 500 bruer over 20 meter. E6 Kjerringstraumen er en av dem, og brua har nylig blitt oppgradert.

Avdelingsingeniør Malin Mathisen i Statens vegvesen tok turen opp i høyden for å gå på toppen av E6 Kjerringstraumen bru i Nordland. Med seg hadde hun kamera som foreviget det hele.

Krever jevnlig vedlikehold

E6 Kjerringstraumen bru er en hengebru som strekker seg over Efjorden i Ballangen kommune i Nordland. Jevnlig vedlikehold av bruene er viktig, og mange nærmer seg en alder eller tilstand som innebærer at tyngre vedlikehold må til. På Kjerringstraumen bru har kabler og hengestenger fått ny overflatebehandling, slik at brua skal kunne tåle flere år med tøft norsk klima.

Prosjektet tyngre bruvedlikehold, Region nord, med UniProtect AS som entreprenør, har utført arbeidet.

Malin Mathisen forteller at sikkerhet er viktig når de utfører denne type arbeid, og det kreves dobbel sikring med godkjent seletøy for å gjennomføre en luftig tur som denne. I tillegg må de ha gjennomført fallsikringskurs.

Fakta om norske bruer:

  • 19.760 bruer og ferjekaier er registrert i registrerings- og oppfølgingssystemet Brutus
  • Av disse er 9.600 korte konstruksjoner < 10 meter
  • 882 av bruene er > 100 meter
  • 22 bruer er > 1000 meter

Les også: Klatrer til topps på jobb.

Én kommentar

  1. Kåre Rønning sier:

    Kjerringstraumen bru er en av tre bruer som krysser Efjord. Da jeg kom til Nordland i 1966 var veg-og bruarbeidene på anlegget i full gang. Jeg kom nært bruarbeidene ettersom jeg var anleggsleder for vegarbeidene. Jeg kan erindre at det var problemer med kablene og at de måtte byttes. Dette førte til forsinkelser. Veganlegget ble åpnet med stor festivitas i 1969 (?). Jeg husker at ST`s samferdselskomite var tilstede, vegdirektør Karl Olsen og samferselsminister Håkon Kyllingmark. Oddvar Nestvoll var da vegsjef i Nordland. Jeg kan huske at bruentreprenøren Christi Opsahl forlot arbeidsplassen på en forbilledlig måte. Fra vegvesenets side gjorde vi det samme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*