Juks, mangler og feil har blitt avdekket på kontrollene i Østfold (Foto: John Reidar Westbye).

Feil og mangler avdekket på grenseovergangene på Svinesund og Ørje

Publisert:
21. november 2018
Av
Bjørn Lillevolden

Et stort antall tunge kjøretøy er kontrollert når Utekontrollseksjonen i Statens vegvesen, Politiet og Toll i samarbeid gjennomfører felleskontroll.

Felleskontrollen ved grenseovergangene på Svinesund og Ørje startet søndag ettermiddag og avsluttes torsdag denne uken. I løpet av det første døgnet er det  blitt kontrollert et stort antall tunge kjøretøy begge steder.

Denne bussen som ble stoppet på Ørje kontrollstasjon, manglet leiekontrakt eller transporttillatelse.(Foto: John Reidar Westby,

Manglende transporttillatelse og dårlige bremser

– Vi har blant annet stoppet en buss uten leiekontrakt eller transporttilatelse, en semitrailer med meget dårlige bremser, en biltransport nesten helt uten bremser og ellers i generelt veldig dårlig stand –  den hadde allerede kjøreforbud i Sverige og bedre gikk det ikke her, en russisk trailer hadde manipulert AD-Blue-systemet og ble anmeldt, rapporterer kontrolleder i Statens vegvesen, John Reidar Westbye fra Ørje.

Denne bilen hadde svært dårlige bremser. (Foto: John Reidar Westby).

– Av forskjellige årsaker måtte noen sjåfører komme seg videre uten bil etter kontrollen søndag kveld. Det er levert to anmeldelser, en av disse gjelder en tungbil som prøvde å stikke av fra kontrollen, sier Øyvind Grotterød.

I tillegg til et stort mannskap fra Utekontrollseksjonen i Statens vegvesen deltar Politiet og Toll i den store grensekontrollen i Østfold.

– Det beste vi kan si om kvaliteten på kjøretøyene hittil, er at de fleste tungbilene har god dekkutrustning, sier Øyvind Grotterød.

Kontorsjef Øyvind Grotterød og inspektør Roger Gulvik i Utekontrollseksjonen på Svinesund. (Foto: Bjørn Lillevolden)
På denne bilen var dekkene svært nedslitte. (Foto: John Reidar Westbye).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*