Ane Dalsnes Storsæter og Elin Leikvang i Statens vegvesen mottok Global Road Achievement Award for presentasjon og demonstrasjon av arbeidet med geofencing brukt som virtuell nullutslippssone. (Foto: International Road Federation).

Reduksjon av utslipp: Vant internasjonal pris for geofence-demo

Publisert:
9. november 2018
Av
Dagrunn Husum

Demoen av geofence brukt som virtuelle nullutslippssone, vekker internasjonal oppmerksomhet og anerkjennelse.

Høsten 2017 gjennomførte Statens vegvesen en demonstrasjon i Oslo by som viste hvordan vi kan bruke geofence, eller et virtuelt gjerde, til å redusere utslipp. Lavutslippssonen (geofencen) ble konstruert i Nasjonal vegdatabank (NVDB) og delt med Volvo via en fellesnordisk datadelingstjeneste. Volvo delte informasjonen med de to  hybridbilene som ble brukt i demonstrasjonen slik at de ble tvunget over til elektrisk kjøremodus i det fastsatte området/ lavutslippssonen. Prosjektet var et samarbeid mellom Volvo Car Corporation og Statens vegvesen, og det ble omtalt som et «teknologisk kvantesprang».

Innovativt prosjekt innen transport

Og demoen vekker også oppmerksomhet ute i den store verden. I konkurranse med en rekke andre innovative transportprosjekter stakk «The geofencing Oslo Demo» av med International Road Fedaration (IRF) sin gjeve pris «Global Road Achievement Award» i kategorien «Urban Mobility»

De to prisvinnerne fra Statens vegvesen, Ane Dalsnes Storsæter (prosjektleder) og Elin Leikvang (teknisk ansvarlig fra Nasjonal vegdatabank), mottok sin «Global Road Achievement Award» på en stor konferanse i Las Vegas natt til torsdag norsk tid.

Les også: Viste hvordan man kan tvinge hybridbiler til å kjøre elektrisk.

Illustrasjon: Visuell kommunikasjon/Statens vegvesen

Kommentarer (4)

 1. Sigrun sier:

  Kjempebra, liker spesielt at det står kvinner bak og at dette kommer klart frem.

 2. L.F.Dalsnes sier:

  Så flott! En god idė er blitt utviklet til noe som kan bidra til mindre utslipp i byene.
  Gratulerer, Ane!
  Gratulerer, Elin!
  Gratulerer Statens Vegvesen med flinke damer i staben!
  Lisbeth

 3. Espen Hoell sier:

  Gratulerer til Statens vegvesen!

 4. […] Les også: Reduksjon av utslipp: Vant internasjonal pris for geofence-demo. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*