Formann i Foreningen for Norsk Fjellsprengningsmuseum, Ola Woldmo, mottok den prestisjetunge prisen på vegne av alle som har en aksje i museet. (Foto: Tone Nakstad)

Tunnelpris til Norsk Fjellsprengningsmuseum

Publisert:
8. november 2018
Av
Henriette Erken Busterud

-En ultimat bekreftelse på det vi har hevdet hele tiden: Fjellsprengningsmuseet er unikt i verdenssammenheng

Det sier en stolt museumsdirektør Geir Atle Stormbringer ved Norsk vegmuseum om prisen som ble utdelt under ITA -Tunneling Awards 2018 i Kina onsdag.

Prisen ble delt ut på en konferanse i regi av International Tunneling Association (ITA). Fjellsprengingsmuseet vant i kategorien «Innovative Underground Space Concept of the year».

Gratulerer til alle ansatte, bransje og miljø som har gjort visjonen til virkelighet

– Vi er utrolig stolte, men også ydmyke over tilliten som er gitt oss i å ivareta denne unike industrihistorien, sier Stormbringer.

240 meter tunnel sprengt med historie

Norsk fjellsprengningsmuseum ved Norsk vegmuseum har hatt mange besøkende siden starten for litt over ti år siden. I museets 240 meter lange tunnel med nisjer blir en tatt med på ei historisk reise som viser glimt fra den dramatiske fjellsprengningshistorien. En kan også se ulike kategorier med tunnelutstyr.

Museet tar også vare på kulturskattene fra denne historien og videreformidler kunnskap om dette. Museet har også en flott berghall til utleie

Ny utstilling på plass

Norsk vegmuseum har i løpet av de siste to årene fått på plass ei ny utstilling i tunellen.

-Der har vi på en god måte integrert nye løsninger i et miljø med gamle objekter. Å etablere og drifte en fullskala kopi av et komplett tunellanlegg er en svært krevende oppgave. Gratulerer til alle ansatte, bransje og miljø som har gjort visjonen til virkelighet, sier museumsdirektøren.

Én kommentar

  1. Eystein Grimstad sier:

    Dette er en velfortjent pris til vårt unike fjellsprengningsmuseum. Gratulerer.
    Håper dette kan bidra til enda bedre oppmerksomhet og oppslutning om Norsk fjellsprengningsmuseum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*