Foto: Knut Opeide

Tråkker til med webinarer i sykkelplanlegging

Publisert:
10. desember 2018
Av
Henriette Erken Busterud

Fra januar tilbyr Vegvesenet direktesendte webinarer i sykkelplanlegging så folk kan ta det fra kontorpulten. Over 200 har allerede meldt seg på.

Tilbudet er først og fremst for ansatte i kommuner, fylkeskommuner og Statens vegvesen, men er åpent for alle interesserte.

Webinarene skal formidle noe av det som er viktigst å kjenne til og gi lyst til å lære mer. En trenger heller ingen forhåndskunnskaper.

Kort og godt

Torsdag 10. januar fra kl 12 til 13 sendes det første av fire en-timers webinarer.

I tillegg til korte foredrag er det satt av mye tid til dialog. Alle deltakerne kan via nettet stille spørsmål, bli med på avstemninger, meningsmålinger og quiz.

E-læringskurs i tillegg

Det blir også et 15 minutters interaktivt elæringskurs om sykkeltilrettelegging. Dette kan tas helt uavhengig av webinarene for dem som bare vil lære det mest grunnleggende som en oppsummering av webinarene.

Erstatter to-dagers grunnkurs

Webinarene og elæringen er en videreutvikling av de årlige todagers grunnkursene som Sykkelbynettverket har arrangert siden 2005.

-I stedet for å samle 70 personer over to dager forsøker vi nå å digitalisere tilbudet. På denne måten når vi ut til mange flere. Vegvesenet ønsker også å digitalisere mest mulig av kurs- og seminarvirksomheten. Det sier Torstein Bremset i Statens vegvesen som er prosjektleder for Sykkelbynettverket.

Foto: Statens vegvesen

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*