Frank Langfitt (t.v.) og teknisk produsent Samuel Alwyine-Mosely (BBC), intervjuer Arianna Minoretti fra Statens vegvesen. (Foto: Linda Grønstad).

36 millioner radiolyttere kan høre om Norge og Ferjefri E39

Publisert:
11. januar 2019
Av
Linda Grønstad

I november 2018 besøkte National Public Radio (NPR) Norge for å lage en reportasje om utbedret og Ferjefri E39. Sendingen er nå tilgjengelig.

– Jeg er fascinert over infrastrukturprosjekter som bringer folk tettere sammen, og ikke minst er jeg fascinert av de fantastiske brukonstruksjonene dere planlegger, sa Frank Langfitt, reporter i NPR.

– For oss som kommer fra land hvor infrastrukturen er såpass mye dårligere vedlikeholdt, er det interessant å se hvordan dere prioriterer infrastruktur og innovasjon i Norge, og vi er spesielt interessert i flytebruer og nedsenkede rørbruer.

Møtte Norges yngste ordfører

National Public Radio (og medprodusent BBC) var spesielt opptatt å å besøke et lokalsamfunn som vil oppleve store endringer som følge av at vi oppretter faste forbindelser. Valget falt på øya Tysnes sør for Bergen hvor de blant annet fikk møte ordfører Kåre Martin Kleppe. I radiosendingen har reporterne intervjuet både forskere ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Arianna Minoretti (ingeniør i Statens vegvesen) og passasjerer om bord på ferjene i triangelet Bergen, Tysnes og Stord.

National Public Radio er en anerkjent amerikansk radiokanal som lager dybdereportasjer om aktuelle hendelser. Kanalen har ukentlig over 36 millioner lyttere på verdensbasis.

Her kan du lese artikkelen Norway embarks on its most ambitious transport project yet og høre radioreportasjen.

Les også artikkelen om reportasjeturen på Vegvesenets nettside: Internasjonal interesse for utbedret og ferjefri E39.

Mer informasjon om Ferjefri E39 finner du på prosjektets nettside.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*