Ivar Hol har vært sjefingeniør innen drift og vedlikehold i Møre og Romsdal. I går ble pensjonisten hedret med pris for sin mangeårige innsats for vintervegene. (Foto: Knut Opeide).

Vinterdriftspris til Ivar Hol – stemmen fra Vegvesenet i Møre og Romsdal

Publisert:
21. mars 2019
Av
Kjell Solem

Han er kjent for entusiastisk formidling av vinterdrift, og han har vært en pådriver for FoU-arbeid i mange år. Han er kanskje en av de få i Vegvesenet hvor det er blitt opprettet en egen side på Facebook: «Vi som digger Ivar Hol sine veimeldinger».

Sjefingeniør Ivar Hol i Statens vegvesen ble tirsdag tildelt vinterdriftsprisen for 2019. Arenaen var naturlig nok Vegvesenets store vinterdriftskonferanse med 250 deltakere.

Ivar Hol vant vinterdriftsprisen 2019. Den synlige delen er en statutt formet som en plog. I tillegg kommer et reisestipend. (Foto: Statens vegvesen).

Stemmen fra Vegvesenet

Han har arbeidet med drift og vedlikehold av vegene i Møre og Romsdal i en mannsalder. Mange i hjemfylket kjenner han som stemmen til Vegvesenet – en historieforteller og et yndet intervjuobjekt for media fordi han alltid stilte opp med sin lett gjenkjennelige dialekt og enkle formuleringer.

Når Ivar formidlet drift og vedlikehold av vegnettet, forsto folk virkelig hvorfor det kunne være vanskelig å komme seg fram, sier våre kilder.

For fem år siden fikk han Molde mållag sin hederspris for sin formidling og for sin dialektbruk.

Ivar Hol har vært tydelig på hva han mener om forfallet på fylkesvegene og vært opptatt av krav til tunge kjøretøy for å øke trafikksikkerheten, spesielt i Romsdalen.

Juryen peker på FoU-arbeidet

Juryen peker på at Hol har vært en pådriver for FoU-arbeid. Han har tatt initiativ til å gjennomføre FoU i driftskontrakter for å utvikle metoder og utstyr samt øke kunnskapene om vinterdrift og effekter av vinterdrift. Han har vært spesielt opptatt av friksjon mellom vegbane og bildekk og hvordan ulike egenskaper på vinterdekkene påvirker framkommelighet og bremselengde for tunge kjøretøy, sier juryen.

Ivar Hol er nå pensjonist, men brukes fortsatt som rådgiver og populær foredragsholder.

Kommentarer (2)

  1. Knut H. Kvalvågnæs sier:

    I november 2018 mottok Ivar Hol Rotarys utmerkelse «Paul Harris Fellow». Denne høythengende prisen kan tildeles både medlemmer og ikke-medlemmer av Rotary. Den kan gis både for uegennyttig innsats i lokalsamfunnet og for å ha gjort en spesiell innsats for Rotary. I Ivars tilfelle, oppfylte han begge disse kriteriene. Hans PHF var vel fortjent!

  2. Kolbjørn Engen sier:

    Gratulerer med prisen Ivar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*