Vinterutstyret blir litt bedre år for år, men fremdeles er det for mange so, er dårlig skodd. Illustrasjonsfoto fra kontroll. (Foto: Henriette Erken Busterud).

Dekkene til 32 700 tunge kjøretøy sjekket i første kvartal

Publisert:
23. april 2019
Av
Henriette Erken Busterud

Vegvesenet kontrollerte mange tunge kjøretøy de tre første månedene for å se om de var godt nok skodd for vinteren.

Av de kontrollerte kjøretøyene var det 974 kjøretøy uten godkjente vinterdekk og 457 som hadde mangler ved kjettinger. Totalt fikk 964 kjøretøy bruksforbud på grunn av for dårlig veggrep i forhold til kjøreforholdene. 23 ble anmeldt.

– Disse tallene er om lag de samme som for de tre første månedene i fjor. Vi registrerer at tross alt så blir vinterutstyret litt bedre for hvert år. Men det er fortsatt et stykke igjen til vi er helt fornøyde. Det er vi ikke før alle har påkrevd utstyr, understreker sjefingeniør Arnfinn Eriksen i Statens vegvesen.

Les også: Sender folk til nord.

1 600 manglet godkjente vinterdekk i fjor

I 2015 kom det krav om vinterdekk på samtlige hjul på tunge kjøretøy. Det vil si merkede vinterdekk med minst 5 mm mønsterdybde.

I fjor manglet 1 570 av de 63 000 kontrollerte tungbilene godkjente vinterdekk.

Les også: Fortsatt stor kontrollaktivitet i nord.

– Ikke alle uten vinterdekk fikk kjøreforbud, men alle fikk pålegg om utbedring av mangler. Kjøreforbud kan vi ifølge regelverket kun gi hvis kjøretøyet ikke har godt nok veggrep. Dette avhenger av kjøreforhold som varierer fra kontroll til kontroll, sier Eriksen.

Se video nedenfor  fra storkontrollen på Ørje grenseovergang i mars 2019.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*