Regionvegdirektør Per Morten Lund og avdelingsdirektør i Vegdirektoratet, Marit Brandtsegg, snakket om Terje Moe Gustavsen og Nullvisjonen under tildelingen av Vakre Veger pris til E6 Frya-Sjoa mandag

Mintes vegdirektøren under prisutdeling

Publisert:
7. mai 2019
Av
Per Kollstad

En stol stod ledig under utdelingen av Vakre vegers pris til E6 Frya-Sjoa mandag.

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen ble minnet med ett minutts respektfull stillhet i Vegparken på Vinstra langs den prisbelønte stamvegen.

– I dag skulle vegdirektør Terje Moe Gustavsen stått her og ønsker dere velkommen. Men slik gikk det ikke. På lørdag fikk vi det triste budskapet om at han var gått bort, sa regionvegsjef Per Morten Lund til forsamlingen.

Vakre vegers pris er vegdirektørens pris. Moe Gustavsen var svært opptatt av trafikksikkerhet og miljø, og at vegene var trygge og fine.

– Derfor bestemte vi at denne markeringen skulle gå som planlagt i respekt for det Terje stod for. Dette er også en hyllest til at han gjorde for trafikksikkerheten og miljøet på vegene våre, sa Lund.

Direktør for transport Marit Brandtsegg snakket også varmt om vegdirektøren under arrangementet etter avdukingen av plaketten.

– Terje brant for Vakre vegers pris, og gledet seg til denne dagen. Han var tett på planleggingen av arrangementet. Det kjentes derfor godt og riktig å gjennomføre denne dagen som planlagt, sa Brandtsegg.

Hun var også inne på rollen Moe Gustavsen spilte for Nullvisjonen.

– Terje var samferdselsminister da Stortinget i 2001 vedtok Nullvisjonen som en del av Nasjonal transportplan for perioden 2002-2011. I 2001 omkom 275 mennesker i trafikken. Da han ble vegdirektør i 2007 omkom 233 mennesker i trafikken. I fjor mistet 108 mennesker livet i trafikken, sa Brandtsegg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*