Strekningsansvarlig for Nasjonal turistveg Jæren Fredrik Fløgstad er glad de har fått til godt samarbeid med kommunene langs vegen. Det er også blant målene for turistvegarbeidet. Foto: Henriette Erken Busterud

Spleiser på Nasjonal turistveg

Publisert:
14. mai 2019
Av
Henriette Erken Busterud

Statens vegvesen og to kommuner åpner nytt servicebygg og parkeringsplass ved Borestranda på Jæren.

På Jæren har Vegvesenet lykkes i å få kommunene med på tiltak lans turistvegen. Hå og Klepp kommune sponser halvparten av det den nye rasteplassen som nå åpner ved Borestranda koster. Stranda er mye brukt av både turgåere, surfere og kitere.

Borestranda, en av mange fine sandstrender nær Nasjonal turistveg Jæren.<br />©Foto: Fredrik Fløgstad/ Statens vegvesen

Godt samarbeid

-Vi har fått til et godt samarbeid og har klar rolledeling med kommunene her. De pusser opp strendene langs turistvegen og bidrar blant annet med halvparten av anleggskostnadene på Borestranda, forteller Fredrik Fløgstad og fortsetter:

Surfer i dusjen ved Borestranda. Foto: Henriette Erken Busterud

-Siden Borestranda er et populært friluftsområde har det stått biler langt oppover veien. Siden dette er et landskapsvernområde langs kysten, ønsket fylkesmannen å flytte parkeringen lenger vekk fra stranda. Vi har derfor flyttet parkeringsplassen og doblet kapasiteten så det er plass til 200 biler. I tillegg har vi fått satt opp et servicebygg med utedusj som er mye brukt av surfere.

Fire mil, fire strender

Nasjonal turistveg Jæren er på litt over fire mil og snor seg gjennom et fint kulturlandskap langs Nordsjøen. Turen byr på avstikkere ned til rullesteiner, sanddyner, hav, havn, fyr og kulturminner.

Langs turistvegen vil det bli pusset opp langs fire strender, det kommer et utsiktpunkt, og ei havn vil få rasteplass og servicebygg.

Tiltak ved Borestranda:
Arkitekt: Lie Øyen Arkitekter
Entreprenør: Kvia AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*