Trine Giskås i Statens vegvesen, på jobb ved kaia i Geiranger. (Foto: Jan Ivar Moen)

Fem busser fikk kjøreforbud i Geiranger

Publisert:
11. juli 2019
Av
Anniken Westad

Felleskontrollen med politiet, Tolletaten, Arbeidstilsynet og Skatteetaten ble gjennomført over to dager sist i juni.

Busskontrollen i Geiranger medførte mangellapper, kjøreforbud, gebyrer og anmeldelser. (Foto: Jan Ivar Moen).

Statens vegvesen kontrollerte dokumentene i til sammen 38 busser. Dette førte til 14 skriftlige mangellapper, fire kjøreforbud, to gebyr og to anmeldelser.

Det ble også sjekket at kjøre- og hviletidsbestemmelsene for sjåførene blir overholdt, og etter en kontroll av 51 bussjåfører ble det utstedt tre mangellapper og ett kjøreforbud. En av sjåførene ble også anmeldt for forholdet.

Juks med hviletid

– En av bussjåførene jukset med hviletiden ved å kjøre uten sjåførkort i fartsskriveren, og en brukte sjåførkortet til faren som var hjemme i utlandet. Vi inndro også kjennemerket på en buss som ikke hadde godkjent EU-kontroll, og en sjåfør fikk kjøreforbud på grunn av manglende yrkessjåførkompetanse, sier Leif Jarle Bergseth, fagleder for utekontrollen i Møre og Romsdal i Statens vegvesen.

Fra Skatteetaten og Arbeidstilsynet er tilbakemeldingen at de er fornøyd med det de fikk kontrollert og avdekt.

Føreren av et vogntog ble anmeldt for brudd for lengdebestemmelsen. Vogntoget var lenger enn den største tillatte kjøretøyslengden på fv. 63 inn og ut av Geiranger, som er 15 meter.

Representanter fra Statens vegvesen, Arbeidstilsynet og Tolletaten deltok på kontrollen i Geiranger. (Foto: Jan Ivar Moen).

Ingen ble tatt med avgiftsfri diesel

En av de prioriterte oppgavene i løpet av de to kontrolldagene var å sjekke om noen av bussene kjørte med avgiftsfri diesel. Her ble det ikke avdekt noen ulovlige forhold.

– Fra Skatteetaten og Arbeidstilsynet er tilbakemeldingen at de er fornøyd med det de fikk kontrollert og avdekt. For disse etatene fører kontrollene til en del oppfølgingsarbeid i ettertid, avslutter Bergseth.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*