Tonje Lysø fra NTNU og Solveig Schjetne Valheim fra NMBU har sommerjobb i Statens vegvesen. Foto: Henriette Erken Busterud

Har skaffet 200 studenter relevant sommerjobb

Publisert:
9. juli 2019
Av
Henriette Erken Busterud

Rundt 200 studenter er i full sving ute og inne med interessante oppgaver for Statens vegvesen.

Vegvesenet har lang tradisjon for å gi sommerjobb til studenter og er blant dem som tar inn flest. 

Blant disse er Tonje Lysø fra NTNU og Solveig Schjetne Valheim fra NMBU. De registrerer adferd, samspill og eventuelle konfliktsituasjoner mellom myke trafikanter ved en bussholdeplass utenfor Ullevål sykehus i Oslo.

Studentene imponerer både med faglig nivå, engasjement og kreativitet

-Dette er for å sjekke om den nye sykkelløsningene, med sykkelveg bak holdeplass fungerer. Å ha ulik bakgrunn gir et interessant samarbeid, sier de to.  

Tverrfaglige team

Studentene kommer fra høyskoler og universitet og har ulik studiebakgrunn. Flere av studentene jobber i tverrfaglige team, noe som også vil bli viktig når framtidas utfordringer i transportbransjen skal løses.

-Studentene løser ofte dagsaktuelle problemer vi ikke har kapasitet til og gjør en imponerende jobb: Flere gjør også undersøkelser som får spalteplass i media, og noen resultater presenteres til og med på internasjonale konferanser.

Det sier avdelingsdirektør Anne Ogner i Statens vegvesen som er veldig fornøyd med de 11 studentene som jobber på hennes avdeling for by- og bærekraftig mobilitet.

Inspirerende

-Det er veldig inspirerende å ha studentene her. Vi får ofte et nytt blikk på det vi holder på med. Studentene imponerer både med faglig nivå, engasjement og kreativitet.

Ogner påpeker at det er viktig å definere oppgavene i god tid før studentene kommer – både med hensyn til omfang og hvor langt de har kommet i studiet.

Viktig for rekruttering

Å tilby sommerjobb er viktig for rekruttering. Studentene gjør viktige oppgaver, samtidig som de blir de kjent med Vegvesenet og alle de ulike fagområdene i Vegvesenet de kan jobbe med senere.

Treffer mange igjen

Tidligere undersøkelser viser at de som har hatt sommerjobb eller skriver oppgave for Vegvesenet vurderer etaten som en attraktiv arbeidsgiver.

-Jeg håper også vi kan stimulere studentene til å velge våre fag og se på Statens vegvesen som en attraktiv arbeidsgiver. Erfaringsmessig treffer vi mange igjen – de blir i bransjen, og det er gøy, sier Ogner.

Flere skriver også bachelor- eller masteroppgave i samarbeid med Vegvesenet etter å ha hatt sommerjobb her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*