Bildet øverst til venstre er fra kameraet på ferjekaia på Mortavika, mens vi øverst til høyre ser bilde fra Andøya. Bildet nederst til venstre viser tett tåke på Nordkapp, mens bildet til høyre er fra Sandstuveien på E6 (Oslo).

Hvordan er trafikksituasjonen dit du skal?

Publisert:
12. juli 2019
Av
Anne Marie Storli

Ferietiden er her, og mange velger biltur i Norge. Statens vegvesen kan gi deg verdifull informasjon med på veien.

Vegvesenets web-kameraer er en populær tjeneste, konstaterer Thor-Anders Amunsen. (Foto: Dagrunn Husum)

– 551 webkamera er plassert langs hovedveier, i forbindelse med fjellovergangene, ved bomstasjonene og ved flere ferjeleier. 161 kamera sender videostrømmer i sanntid, mens de øvrige sender stillbilder (ett bilde hvert femte minutt til hver time) av trafikken og føreforholdene. En rekke kamera er satt på de mest værutsatte stedene, noe som er særlig verdifullt i vinterhalvåret, forteller Thor-Anders Amundsen, overingeniør i Statens vegvesen.

Oversikt over hvor webkameraene er plassert og tilgang til bilder og video, det finner du på vegvesen.no/trafikk. Men også en rekke lokale, regionale og nasjonale medier samt kommuner, fylkeskommuner og transportselskap tilbyr trafikanter i «sitt» område bilder og videostrømmer ved hjelp av Vegvesenets webkameraer.

Mest populært

Den siste uka i juni var det 1 250 000 som hentet opp bilder ved hjelp av Vegvesenets webkamera. Når det gjelder video, så var søk på ferjekaier på Vestlandet mest populært, eksempelvis Arsvågen og Mortavika på E39 over Boknafjorden. I tillegg er det store interesse for å sjekke trafikksituasjonen i Oslo samt hovedfartsveiene ut fra og inn til hovedstaden. Når det gjelder søk på bilder, så var Ørskogfjellet på E39 mest populært i siste uke av juni, mens interessen for Oslo-området også er påfallende stor.

Personvernet ivaretas

Webkameraene er satt opp for å gi brukerne et inntrykk av trafikale kjøreforhold som køsituasjon, vær og føreforhold. Kameraene skal ikke ta bilde av enkeltpersoner, og det skal ikke være mulig å identifisere personer eller kjøretøyets registreringsnummer. Hvis det oppdages bilder som ikke tar nok hensyn til personvernet, kan du sende en e-post til webkamera@vegvesen.no.

Vei- og trafikkmeldinger tilgjengelig året rundt

Oppdaterte vei- og trafikkmeldinger for hele landet finer du på vegvesen.no/trafikk. Ved hjelp av menyen i høyre hjørne kan du velge hva du ønsker å få informasjon om – enten det er hvor bomstasjonene er eller du vil vite hvor det pågår veiarbeid og hvordan trafikkflyten er i området.

Oversikt over takster i bomstasjonene finner du på nettsiden til AutoPASS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*