Trafikkstasjonen i Vadsø avdekket forsøk på juks med teoriprøve. Det endte med fengselsstraff. (Illustrasjon: Statens vegvesen/Jon Opseth).

Dømt til fengsel for dokumentfalsk og uriktig forklaring

Publisert:
28. august 2019
Av
Anne Marit Lindberg

Jevnlig avdekker Statens vegvesen forsøk på juks ved teoriprøver, og ved Vadsø trafikkstasjon ante de «ugler i mosen» da en person mente å ha bestått teoriprøve uten at det var registrert.

Trafikkstasjonen ble via firmapost i mars 2018 kontaktet av en person som mente han hadde bestått teoriprøve førerkort klasse C, uten at dette var registrert i Vegvesenets systemer. Han fikk dermed ikke meldt seg opp til praktisk prøve.

Avvik avdekket

Årvåkne medarbeidere ved trafikkstasjonen ante at noe ikke stemte da de fikk oversendt resultatet av teoriprøven fra vedkommende. Første tallet i fødselsnummeret manglet, og i tillegg var det flere andre avvik på resultatarket. Mye tydet på at personen hadde forfalsket en utskrift på bestått teoriprøve førerkort klasse B, og forholdet ble derfor anmeldt til politiet.

Forsøket på juks resulterte i at tiltalte  i mai i år ble dømt til 18 dagers ubetinget fengsel for dokumentfalsk og uriktig forklaring.

Mottar gjerne tips

Har du informasjon om nettverk, aktører eller kanskje en litt «dårlig magefølelse» – meld inn til krimtips@vegvesen.no

Du kan også melde kritikkverdige forhold via Vegvesenets varslingskanal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*