Museumsdirektør Geir Atle Stormbringer er strålende fornøyd med sommerens besøk ved Norsk vegmuseum. Foto: Henriette Erken Busterud

Ligger an til rekord for Vegmuseet

Publisert:
27. august 2019
Av
Henriette Erken Busterud

Norsk kjøretøyhistorisk museum er et topp trekkplaster. I sommer har turistene rullet inn, og det ligger an til dobling av antall besøkende i år.

Norsk vegmuseum nord for Lillehammer har også den høyeste ratingen på Google, Tripadvisor og Fasebook av samtlige museer i regionen.

Strålende fornøyd

-Vi er strålende fornøyde med besøket. Hittil i år har 60.000 tatt turen, mot 40.000 på et helt år ellers. Det har nok vært dobbelt så mange her i sommer som ellers, sier museumsdirektør Geir Atle Stormbringer.

Mange bil- og MC-klubber svinger innom, men også mange familier. De aller fleste finner noe som vekker minner. En gammal sykkel vi hadde som barn eller kanskje bilen til bestefar.

På Kjøretøyhistorisk museum er det noe for enhver.

-Vi har fått utrolig mange fine tilbakemeldinger, og er litt overveldet over mottakelsen hos publikum. Det er godord på sosiale medier, på epost og tilbakemeldinger direkte fra publikum, sier Stormbringer.

Norsk vegmuseum

Norskbygd bil med seks hjul

Sjøl trekker han fram en bil med seks hjul som fikk navnet «Giganten» som en av de interessante kjøretøyene.

– Denne ble bygd i 1917, og har faktisk plass til 11 personer. Den er tegnet av ingeniør Mustad og er også bygd i Norge.

Drømmejobb

er mekaniker og konservator ved museet og har vært med å sette i stand de fleste kjøretøyene. Han synes han har en drømmejobb der han gnikker og gnukker på de fine bilene. På en gnikkes det nok med litt ekstra kjærlighet.

-Denne bilen er min, en Ford fra 1940. Og bak ser du verkstedet til Einar Valsjø fra Trøndelag, en kjent bygger av amerikanske custombiler, forteller Løvold – som også er litt omviser innimellom.

Én kommentar

  1. Erling Storstrøm sier:

    Et stor takk til direktøren og staben ved det nye museet. Likeså stor takk til Ketil Solvik Olsen og den nylig avdøde veidirektøren. Vi ventet i nesten 40 år på dette gjennombruddet og nå er første trinn på plass. Det kommer vel en ny, gjerne større utbygging om noen år. Mye står fortsatt på lager og bør også vises fram.
    Lykke til videre! ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*