Bjørne Grimsrud er konstituert vegdirektør. (Foto: Knut Opeide)

Nær halvering av antall avdelingsdirektører i Statens vegvesen

Publisert:
26. august 2019
Av
Mark Berger

– Fra neste år blir Statens vegvesen en slankere og mer effektiv organisasjon, og det er naturlig at vi da også blir færre ledere, sier konstituert vegdirektør Bjørne Grimsrud.

Antall avdelingsdirektører reduseres fra dagens 100 til 58. Hele listen over avdelingsdirektører, og hvor i landet de skal ha kontorsted, finner du som vedlegg til denne artikkelen på vegvesen.no.

Fra 1. januar 2020 går Statens vegvesen over fra dagens regionbaserte til ny  funksjonsbasert organisasjon bestående av seks divisjoner, i tillegg til Vegdirektoratet.

De nye avdelingsdirektørene ble nylig utpekt, mens lederne for de nye divisjonene og i Vegdirektoratet ble presentert før sommeren.

Fra å være nærmeste enerådende på veiområdet i Norge vil Statens vegvesen fra nyttår ha ansvar for riksveinettet i tillegg til trafikant og kjøretøy-området og overordnet ansvar for framtidas transportløsninger. Samtidig overtar de nye fylkene oppgavene for sine egne veier. Nye Veier har også blitt en aktør i bygging av motorveier. I tillegg har vi alle de 356 kommunene som også besitter et betydelig veinett.

Smartere, smidigere og mindre organisasjon

– Fra 2020 blir vi en smartere, smidigere og mindre organisasjon som får et tydelig helhetsansvar for vei og transport i Norge. Statens vegvesen vil fortsatt være den største enkeltaktøren på vegområdet i Norge med blikket og ansvaret for helheten, sier Grimsrud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*