På årets konferanse kan du få med deg en rekke interessante foredrag. (Collage: Visuell kommunikasjon/Hilde Strangstadstuen).

Bypakkekonferansen 2019: Nå kan du melde deg på!

Publisert:
16. september 2019
Av
Maria Broomé Rustad

Hva er regjeringens bypolitikk, hvordan oppnå smartere mobilitet i byene og hvordan virker egentlig bompenger inn på oss mennesker? Det er noen av spørsmålene som står på agendaen når Statens vegvesen inviterer fagfolk, politikere og næringsliv til bypakkekonferanse i Porsgrunn 30. – 31. oktober.

Attraktiv byutvikling

På konferansens første dag innleder vi med politisk kvarter, ledet av tidligere stortingspresident Kirsti Kolle-Grøndal, og her møtes både sentrale og lokale politikere. Videre blir det presentert eksempler knyttet opp mot bærekraftig by- og knutepunktutvikling. I tillegg har vi en bolk vi har kalt bompenger – fakta og muligheter, med innlegg fra ulike aktører. Dagen avsluttes med et foredrag av psykolog Knut Ivar Karevold om hvordan bompenger påvirker oss mennesker.

Liv laga i fremtidens byer?

Dag to starter med en spennende paneldebatt der vi stiller spørsmålet «er det liv laga for fremtidens byer?» Her får vi synspunkter på hvem som er drivere i fremtidens byutvikling og hvordan vi skal planlegge for å få gode og levedyktige byer. Smartere mobilitet i byene er også tema, og vi får presentert erfaringer fra flere norske byer bland annet Stavanger, vinneren av Mobilitetsprisen 2019.

Konferansens siste foredragsholder er Mikael Colville-Andersen. Han anses å være en av verdens ledende stemmer innenfor urbanisme og byplanlegging. Han har jobbet med mange byer verden rundt og er kjent for sin filosofi om en enkel tilnærming til urban planlegging med sykling i fokus. Colville er en energisk og engasjerende foredragsholder.

Her finner du fullstendig program og det du trenger for å melde deg på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*