Statens vegvesen er nasjonal koordinator for Europeisk mobilitetsuke i Norge - på oppdrag fra Samferdselsdepartementet. (Foto: Skjermdump fra videoen "Walk with us!").

Europeisk mobilitetsuke: Aktiv transport – både sunt og smart

Publisert:
16. september 2019
Av
Linda Grønstad

I dag settes hele landet i aktivitet når over 20 norske kommuner deltar i Europeisk mobilitetsuke. I Europa deltar over 2 000 byer.

– Tenk deg å integrere trening som en naturlig del av hverdagen samtidig som du sparer penger? Ved å være bevisst på hvordan du beveger deg fra A til B kan du spare tid, penger og samtidig få økt velvære ved å bevege kroppen, sier avdelingsdirektør Anne Ogner i Statens vegvesen.

– Ved å velge aktiv transport, bidrar vi til å redusere klimagassutslipp og støv- og støyplager samtidig som vi blir friskere. Med bedre fysisk form blir vi kanskje også mer produktive og fornøyde, sier hun og slår et slag for mobilitetsuka. Statens vegvesen er nasjonal koordinator for Europeisk mobilitetsuke i Norge på oppdrag fra Samferdselsdepartementet.

Les mer om Europeisk mobilitetsuke.

Bevegelse er smart, bærekraftig og sunt!

Kroppene våre er skapt for bevegelse, men mange av oss sliter med å sette av tid til å være aktive i løpet av dagen. De fleste av rutinene våre består av å sitte i ro – enten det er i trafikken, ved bordet eller foran en skjerm. Aktiv transport – altså gåing eller sykling til og fra jobb eller skole, kan bli en fin daglig treningsøkt.

Ved å velge aktiv transport, bidrar vi til å redusere klimagassutslipp og støv- og støyplager samtidig som vi blir friskere.

Bli med og ta ansvar!

Mobilitetsuka er en anledning til å løfte frem det arbeidet som gjøres for å tilrettelegge for miljøvennlig transport og for å markere hvorfor arbeidet er viktig. Aktive transportformer som gåing og sykling, er miljøvennlig og bidrar til å holde oss sunne og friske. Byer og tettsteder som prioriterer aktiv transport fremfor biltrafikk, oppfattes også som mer attraktive på grunn av mindre trengsel, bedre miljø og dermed økt livskvalitet.

Over 20 kommuner deltar

Programmet i byene varierer fra å arrangere én bilfri dag til å ha en hel uke med miljøvennlige aktiviteter.

Her er stedene som deltar i år:

Alta, Bergen, Drammen, Folkestad barnehage (Bø kommune), Gloppen, Grimstad, Hamar, Kristiansund, Krødsherad, Langhaugen Videregående skole (Stavanger), Luster, Molde, Oppegård, Randaberg, Rælingen, Sandefjord, Sola, Ski, Stavanger, Stavanger Universitetssjukehus HF, Stjørdal, Tromsø, Trondheim, Tysvær, Tønsberg, Vefsn/Mosjøen, Vestfold fylkeskommune, Ålesund og Ås kommune.

Europeisk mobilitetsuke har også et internasjonalt nettsted. Se også årets video produsert for mobilitetsuka: «Walk with us!».

Pressemelding fra Statens vegvesen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*