Saken er avsluttet, og Metrostav har frivillig besluttet å kompensere deler av den ubetalte lønnen til de bulgarske ansatte som er utnyttet. (Illustrasjonsfoto: Kjell Wold).

Metrostav-saken er løst

Publisert:
26. september 2019
Av
kjell Bjørn Vinje

Saken med underbetalte arbeidere i entreprenørselskapet Metrostav er avsluttet.

Statens vegvesen er ferdig med sine undersøkelser etter at varsel i mars om at bulgarske arbeidere ved to Vegvesen-prosjekter i Trøndelag og Buskerud ble underbetalt. Dette ble oppdaget av Metrostav selv, som raskt varslet Vegvesenet som byggherre og andre offentlige instanser.

Utro medarbeider

–  Felles undersøkelser utført av Vegvesenet og Metrostav har avdekket at dette skyldtes en utro ansatt i Metrostav og ikke handlinger gjort i regi av selskapet, sier Jon Molnes i Statens vegvesen.

Metrostav har demonstrert gode intensjoner og ett høyt samfunnsansvar.

Medarbeideren, som har rekruttert de aktuelle arbeiderne i Bulgaria og sørget for arbeidsavtaler, kontoer og andre praktiske forhold, har tatt deler av lønnen via ulike mellomkonti. Selskapet selv hadde få muligheter til å avdekke den ulovlige praksisen

Kompenserer

Selv om det tsjekkiske entreprenørselskapet Metrostav ikke har skapt situasjonen, er selskapet bevisst den sosiale alvorlighetsgraden og følsomheten i hele situasjonen. Metrostav har frivillig besluttet å kompensere deler av den ubetalte lønn til de bulgarske ansatte som er utnyttet.

– Metrostav har demonstrert gode intensjoner og ett høyt samfunnsansvar. Selskapet er tydelig på at de har nulltoleranse for lignende handlinger. Saken er avsluttet fra vår side, sier Jon Molnes.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*