Statens vegvesen velger å legge nasjonal ferjeavdeling til Molde. (Foto: Statens vegvesen / Knut Opeide).

Nasjonal ferjeavdeling til Molde

Publisert:
23. september 2019
Av
Kjell Bjørn Vinje

Statens vegvesen legger sin nye nasjonale ferjeavdeling til Molde.

Bodø og Stavanger ble også vurdert som lokasjon.

–  I forbindelse med den pågående omorganiseringen av Vegvesenet skal det etableres en egen ferjeavdeling som en del av den nye Divisjon drift og vedlikehold. Etter å ha vurdert tre velkvalifiserte lokasjoner, havnet jeg på Molde, sier konstituert vegdirektør Bjørne Grimsrud.

Bakgrunnen er at Molde ligger i et ferjeområde hvor det er stor interesse og kompetanse om fagområdet. I tillegg er det stor maritim kompetanse i regionen.

Medarbeidere over hele landet

Molde blir fast arbeidssted for avdelingsdirektør Edvard Thonstad Sandvik som skal lede den nye avdelingen. Medarbeidere i avdelingen vil være lokalisert over hele landet som i dag.

Det er i dag 23 ansatte i Vegvesenet som arbeider med ferje, fordelt på åtte ulike lokasjoner – Moss, Oslo, Stavanger, Bergen, Leikanger, Nordfjordeid, Bodø og Molde. I dag er det seks medarbeidere med ferje som hovedoppgave i Molde.

For å sikre en forsvarlig forvaltning av de betydelige kontraktsverdiene som ferjekontraktene utgjør, vil den nye ferjeavdelingen på sikt ha en grunnbemanning på 18 årsverk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*