Statens vegvesen sender i disse dager ut brev til 170 bileiere om at kjøretøyet deres er feilaktig godkjent. (Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen).

Trekker tilbake EU-godkjenningen for 170 kjøretøy

Publisert:
18. september 2019
Av
Lars Helge Rasch

Statens vegvesen har avdekket kontrollfusk ved et verksted i Sandefjord.

Statens vegvesen sender i disse dager ut brev til 170 bileiere om at kjøretøyet deres er feilaktig godkjent i PKK (Periodisk kjøretøykontroll)/EU-kontroll.

I forbindelse med en tilsynssak med et godkjent kontrollorgan i Sandefjord, har Statens vegvesen, i tett samarbeid med verkstedets ledelse, avdekket at en ansatt har godkjent et stort antall kjøretøy uten at virksomheten er sikre på om kjøretøyene faktisk har vært inne til kontroll.

Ugyldige godkjenninger – må kontrolleres på nytt

For disse aktuelle kjøretøyene er kontrolldata overført fra kontrollorganet til Statens vegvesen for godkjenning, uten at kontrollorganet har utført en vurdering av alle de kontrollpunkter som er oppført i kontrollinstruksen og som er aktuelle for kjøretøyet. Det betyr at de godkjente periodiske kjøretøykontrollene i disse tilfellene er å anse som ugyldige og vil derfor måtte trekkes tilbake.

På bakgrunn av det som er avdekket, må disse kjøretøyene kontrolleres på nytt for å få en eventuelt gyldig EU-godkjenning.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*