Vakkert landemerke: E19 Bommestad-Sky med Farrisbrua ble Årets anlegg 2018. (Foto: Terje Svendsen)

Farrisbrua er nominert til nok en gjev pris

Publisert:
5. november 2019
Av
Knut Vedeld Hovde

Denne gangen heter prisen Betongtavlen 2019. Brua er en av fem flotte byggverk som er nominert.

Betongtavlen er en utmerkelse som gis av Norsk Betongforening og Norske Arkitekters Landsforbund. I statuttene heter det at prisen er en «høythengende og anerkjent utmerkelse som gis til byggverk hvor betong er anvendt på en miljømessig, estetisk eller teknisk fremragende måte.»

Det er et råsterkt utvalg av betongbygg vi nå er nominert sammen med, og bare det er veldig stas.

Årets anlegg 2018

Tidligere i år ble E18 Bommestad-Sky, med Farrisbrua, tildelt prisen Årets anlegg 2018. Denne prisen deles ut årlig av fagbladet Byggeindustrien. Kriteriene der omhandler alt fra arkitektur, teknisk gjennomføring, økonomi, ytre miljø, HMS og samarbeidsklima. Prisen ble utdelt under Byggedagene i Oslo i mars.

Sterke finalister

Prosjektleder for E18 Bommestad-Sky, Grethe Bodholt i Statens vegvesen, synes det er flott at byggverkene i prosjektet tiltrekker seg så mye positiv oppmerksomhet. Etter at Farrisbrua fikk dekorbelysning nå i høst, er den blitt et enda mer populært landemerke og gjenstand for mye fotografering som deles hyppig i sosiale medier.

– Det er et råsterkt utvalg av betongbygg vi nå er nominert sammen med, og bare det er veldig stas, sier Grethe Bodholt.

Finalistene til årets betongtavle er: Farris bru, Powerhouse Brattøra, sommerhus i Storfjord, Teglen – Spikkestad kirke og kultursenter, samt undervannsrestauranten Under.

Om Farrisbrua skriver juryen:

Farris bru er blitt et landemerke for Larvik med sitt V-formede betongtårn som rager 70 meter høyt. Brua er den eneste skråstagbrua i Norge med buet veibane, og det er lagt vekt på gode siktlinjer og utsyn fra brua, spesielt mot vannet. Det er en helhetlig utforming av alle bruas elementer som tårn, pilarer, brubane, stagfester, landkar, rekkverk osv. Hovedelementene er utført i betong og har meget kompleks geometri.

  •  Byggherre: Statens Vegvesen
  •  Arkitekt: L2 Arkitekter
  •  Byggteknisk rådgiver: Rambøll Norge
  •  Entreprenør: Implenia og PNC
  •  Betongleverandør: NorBetong

Betongtavlen deles ut på et arrangement den 21. november på Felix Konferansenter i Oslo, hvor alle finalistene blir grundig presentert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

*